Terugblik verhalentafel Leidsche Rijn 2018

Na de kennismaking in oktober zijn er diverse onderwerpen aan de orde gekomen. In eerste instantie leek men belangstelling te hebben voor onderwerpen met een maatschappelijke karakter zoals duurzaamheid en emancipatie. Vol verbazing en belangstelling luisterden men naar elkaars verhaal over emancipatie; sommige deelnemers waren betrokken als koplopers van vrouweninformatiebijeenkomsten, andere vrouwen vertelden over een stillere vorm van emancipatie. Allen waren opgetogen over hun eigen verhaal omdat zij er nu met nieuwe ogen naar keken.

Ook zagen zij in hun leven de dilemma’s waren jongere vrouwen nu mee worstelen en hoe zij geleerd hebben om werk en prive met vallen en opstaan te combineren. Later bleek er ook belangstelling te ontstaan voor meer persoonlijke onderwerpen zoals schoonheid en lelijkheid in hun leven. Werken met tegenstellingen in een verhalentafel geeft een heel bijzondere dynamiek omdat er ook heel wat gevraagd wordt van ieders respect t.o.v. andere ideeën en meningen. De deelnemers vonden ook dit een verrijking voor hun leven en willen na afronding van deze bijeenkomsten graag verder gaan in 2019. In februari en maart 2019 zijn opnieuw vier bijeenkomsten gepland en zien we het aantal aanmeldingen groeien.

Bijzonder in Leidsche rijn is het nagesprek waardoor contacten ook op informele wijze verder groeien. Doenja organiseert met behulp van vrijwilligers een lunch en de meeste deelnemers blijven zo nog een uurtje langer aan tafel.