Spel Sharing Stories

Sharing Stories is een bijzondere spelvorm voor senioren en volwassenen. Aan de hand van de thema’s durf, plezier, liefde en succes delen ze positieve ervaringen uit hun leven met anderen. Zo staan zij samen stil bij herinneringen die al lang niet meer zijn bekeken. Gerdi Keeler en Willem Brouwer ontwikkelden het spel, waarvoor ze de Richard Hoogland Prijs 2019 ontvingen. Wilt u een blik werpen op het spel of zien hoe het wordt gespeeld? Click dan op de video Sharing Stories onder aan deze pagina.

Sharing Stories bevordert sociaal contact

Het kleurrijke bordspel focust zich op positieve ervaringen in de verschillende levensfasen van de spelers, zoals jeugd, op eigen benen en ouder worden. De spelers delen om beurten hun herinneringen. De anderen stellen aanvullende vragen aan de hand van vraagkaartjes. Deze interactie helpt de herinneringen of toekomstbeelden verder te verrijken. Verhalen komen zo weer tot leven. Ook wordt actief gewerkt aan inzicht over de gedeelde gebeurtenissen.
Een spelvorm als Sharing Stories leidt tot oprechte belangstelling voor een ander en geeft de spelers hernieuwde energie. De uitdaging om herinneringen toe te laten en te delen, bevordert betrokkenheid bij elkaar.

Aan de slag met het spel Sharing Stories?

Als u belangstelling heeft om het spel Sharing Stories in uw organisatie te gebruiken, neem dan contact op met Gerdi Keeler, projectleider Sharing Stories. Bestellen van het spel Sharing Stories en/of een passend advies voor uw situatie kan via de mail of telefonisch. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Zij is te bereiken via info@sociaalvitaal.com of 06 13 73 94 11.

Nieuw Sharing Stories. Vertellend op weg naar verbinding

Sharing Stories. Vertellend op weg naar verbinding
Verhalen vertellen wie we zijn en beschikken over een enorme kracht om te verbinden. Bij het spel Sharing Stories wordt die bijzondere werking van verhalen aangewend om mensen die eenzaamheid ervaren weer even een gevoel van verbondenheid te geven.
In dit boekje vol achtergronden, verhalen en voorbeelden laten Gerdi Keeler en Brenda van Dam zien hoe het delen van positieve verhalen zijn krachtige werk kan doen en hoe projecten met Sharing Stories kunnen worden vormgegeven. De schrijvers geven inzicht in het belang van het delen van positieve verhalen en laten zien hoe herinneringen in beweging gebracht kunnen worden met verdiepingsvragen. Iedere deelnemer heeft bovendien een actieve rol als verteller én luisteraar.
Zo ontstaat Sharing Stories Vertellen 2.0.
Klik om het boek te bestellen
Kaartjes