Spel Sharing Stories

Sharing Stories is een bijzondere spelvorm voor senioren en volwassenen. Aan de hand van de thema’s durf, plezier, liefde en succes delen ze positieve ervaringen uit hun leven met anderen. Zo staan zij samen stil bij herinneringen die al lang niet meer zijn bekeken. Gerdi Keeler en Willem Brouwer ontwikkelden het spel, waarvoor ze de Richard Hoogland Prijs 2019 ontvingen. Wilt u een blik werpen op het spel of zien hoe het wordt gespeeld? Click dan op de video Sharing Stories onder aan deze pagina.

Sharing Stories bevordert sociaal contact

Het kleurrijke bordspel focust zich op positieve ervaringen in de verschillende levensfasen van de spelers, zoals jeugd, op eigen benen en ouder worden. De spelers delen om beurten hun herinneringen. De anderen stellen aanvullende vragen aan de hand van vraagkaartjes. Deze interactie helpt de herinneringen of toekomstbeelden verder te verrijken. Verhalen komen zo weer tot leven. Ook wordt actief gewerkt aan inzicht over de gedeelde gebeurtenissen.
Een spelvorm als Sharing Stories leidt tot oprechte belangstelling voor een ander en geeft de spelers hernieuwde energie. De uitdaging om herinneringen toe te laten en te delen, bevordert betrokkenheid bij elkaar.

Spelbegeleider creëert veilige setting

Het spel wordt gespeeld onder leiding van een spelbegeleider (vrijwilliger). Deze creëert een veilige setting en zorgt ervoor dat de belangrijkste punten van het verhaal worden bekrachtigd.
Heeft u zin om met het spel aan de slag te gaan en een groepje senioren te begeleiden? Neem dan contact op met Gerdi Keeler, 06 137 394 11