Spel

Richard Hoogland

Project SHARING STORIES is winnaar van de Richard Hooglandprijs

Het spel van het project Sharing stories verrast iedere deelnemer met herinneringen die al lang niet meer zijn bekeken.  Het spel geeft ook de mogelijkheid om stil te staan bij de toekomst. Door de kaartjes met vragen van de andere deelnemers over de herinneringen of toekomstbeelden ontstaat er betrokkenheid bij elkaar. 

Het is een spel dat ouderen en volwassenen de gelegenheid biedt om positieve ervaringen van hun leven met anderen te delen onder begeleiding van een vrijwilliger.  Het spel focust zich op het activeren van positieve levensverhalen in verschillende levensfasen. Naast het ophalen van herinneringen wordt m.b.v. vraagkaartjes een gebeurtenis verrijkt door vragen van andere deelnemers die zorgen voor aanvullende herinneringen. Ook  wordt er actief gewerkt aan inzicht over deze gebeurtenis. De spelleider heeft een belangrijke rol in het creëren van een veilige setting waarin belangrijkste punten van het verhaal bekrachtigd worden. Met de Richard Hooglandprijs kunnen we een aantal spelleiders trainen in het project Sharing stories.

Wil je meer informatie over het spel? Click dan op video Reis naar ooit

Heb je zin om met het spel aan de slag te gaan en een groepje ouderen begeleiden, neem dan contact  op met Gerdi Keeler 0613739411