Cursus

In 5 stappen naar meer sociale contacten en plezier

 cursus bij U-centraal start 31 oktober 2019

Centrum Sociaal Vitaal heeft een aanpak ontwikkeld om actief aan de slag te gaan voor  meer contact met anderen. Door hier je aandacht aan te geven, vergroot je direct je plezier en je vitaliteit. Onze aanpak is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek over aanpak van eenzaamheid, biografisch werken en versterken van je zelfvertrouwen.  De aanpak is er op gericht om je verbondenheid met anderen te vergroten en begint bij zaken die jezelf kunt beïnvloeden. De methodiek bestaat uit vijf pijlers; positief denken, verbondenheid met anderen en jezelf, communicatieve vaardigheden en toekomstgericht denken  door doelen en acties te stellen (zie de figuur).  Alle vijf pijlers zijn van belang om relaties aan te gaan en te onderhouden en daarbij ook goed voor jezelf te zorgen.

Hoezo werkt deze aanpak?

Het begint met focussen op positief denken. Dit maakt dat je je oordelen even terzijde kunt schuiven en mogelijkheden in allerlei situaties ziet. Bovendien ben je met een positieve denkwijze aantrekkelijker voor een ander.  Verbinding met anderen begint bij verbinding met jezelf. Wat vind jij leuk en aantrekkelijk? Waar loop je warm voor? Welke talenten heb je en hoe benut je die? Ook zijn je communicatieve vaardigheden van belang. Durf je een praatje te beginnen?  Weet je ook hoe je een gesprek kunt verdiepen? Verder is het van belang om een richtpunt voor de toekomst te hebben. Waar wil je naartoe werken en welke acties onderneem je hiervoor?

In de bijeenkomsten werken we aan alle vijf de invalshoeken. We pretenderen niet een kookboek te hebben voor een optimaal sociaal vitaal leven. We geven je richting en coachen je bij het onderzoeken van jouw situatie. Je krijgt tips bij de praktische uitwerking van de door jouw gekozen koers.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur waarbij je uitleg krijgt over hoe je meer contacten kunt krijgen.  Met opdrachten en oefeningen krijg je steeds meer zicht op hoe je je meer verbonden kunt voelen.

De cursus start weer 31 oktober 2019 in Utrecht bij U-centraal (klik op de link voor meer informatie en aanmelden).

Wil je meer weten over de cursus bel met Gerdi Keeler 06-13739411 of met Roos Wissink 06 – 10786773 of vul je naam hieronder in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je  op.