Cursus

In 5 stappen naar meer sociale contacten en plezier

 cursus bij U-centraal start 11 april 2019

Centrum Sociaal Vitaal heeft een aanpak ontwikkeld om je leven leuker te maken (Dit is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Sluyterman van Loo fonds). Door meer met anderen op te trekken en activiteiten te doen die echt bij jou passen vergroot jedirect je plezier en je vitaliteit. Onze aanpak is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek over aanpak van eenzaamheid, biografisch werken en versterken van je zelfvertrouwen. Hierdoor neem je gemakkelijker deel aan allerlei activiteiten.  De aanpak is er op gericht om je verbondenheid met anderen te vergroten en begint bij zaken die jezelf kunt beïnvloeden. De methodiek bestaat uit vijf pijlers; positief denken, verbondenheid met anderen en jezelf, communicatieve vaardigheden, toekomstgericht denken en handel door doelen en acties te stellen (zie de figuur).  Alle vijf pijlers zijn van belang om relaties aan te gaan en te onderhouden en daarbij ook goed voor jezelf te zorgen.

Hoezo werkt deze aanpak?

het begin is focussen op positief denken. Dit maakt dat je je oordelen even terzijde kunt schuiven en mogelijkheden in allerlei situaties ziet. Bovendien ben je met een positieve denkwijze aantrekkelijker voor een ander.  Verbinding met anderen begint bij verbinding met jezelf. Wat vind jij leuk en aantrekkelijk? Waar loop je warm voor? Welke talenten heb je en hoe benut je die? Ook zijn je communicatieve vaardigheden van belang. Durf je een praatje te beginnen?  Weet je ook hoe je een gesprek kunt verdiepen? Verder is het van belang om een richtpunt voor de toekomst te hebben. Waar wil je naartoe werken en welke acties onderneem je hiervoor?

In de bijeenkomsten werken we aan alle vijf de invalshoeken. We pretenderen niet een kookboek te hebben voor een optimaal sociaal vitaal leven. We geven je richting en coachen je bij het onderzoeken van jouw situatie. Je krijgt tips bij de praktische uitwerking van de door jouw gekozen koers.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2,5 uur waarbij je uitleg krijgt over hoe je meer contacten kunt krijgen.  Met opdrachten en oefeningen krijg je steeds meer zicht op hoe je je meer verbonden kunt voelen.

De cursus start weer 8 maart 2019 in Utrecht bij U-centraal (klik op de link voor meer informatie en aanmelden).

Heb je belangstelling voor een cursus  bel Willem Brouwer 0640487000 of vul je naam hieronder in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je  op.